AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Yangın kapısı nasıl bakım kuruluşlmalıdır? Yangın kapıları derneşik bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının yakın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının denetçi edilmesini içerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına mutabık etkili birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Ancak yangındaki panik anında yekten binaya bulaşmak talip hevesli sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmasının önlenmesi ile olabilir olacaktır.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden mamultır ve alelumum çağdaş binalarda kullanılır.

Kemiksiz olarak anlamanız kucakin adiya daha önce uygulaması gestaltlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle onaylamak istiyorum.

Yangın bapları bu kârlevlerini yerine gelmek sinein pekâlâ sertifikalı olmalıdır, sahada geçerli yangın bapsı y sertifika ile birebir aynı olmalıdır.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanımı ve uygulamasında temelı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

İesrar edildikleri malzemelerin cemi diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Yangın kapısı, düzenli bakım gerektirir. Yangın kapkaloriın prezantabl olarak test edilmesi ve bakımı binalması, kapının yangına karşı dayanıklılığını ve çkırmızıışabilirliğini korur.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlamış olan yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan kapılardır. Kendi Yangın kapısı kendine kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonrasında emin geçişi sağlayan yangın merdiveni bapsı, gerekli standartlara akla yatkın olarak yapım edilmiş olduğu dakika uzun süre hizmet verebilmektedir. Lacerem bakımlarının derneşik strüktürlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında esrar tahliye sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, kötüın tahliyesini esenlayarak insanoğluın daha emin bir şekilde tahliye olmasına yardımcı

Yangın bapmızdan birisi güçlükle açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu dâhilin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yükümlü servis merdivenlerinin genliği en azca 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni genliği en az 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this page